Plumcake figs
La scorta di marmellata di fichi finalmente inzia a scemare...il raccolto del mese scorso mi ha fruttato 4 barattoloni di marmellata di fichi&cioccolato, ma prima di utilizzare quella voglio finire la versione "nature" di soli fichi che ancora conservavo in dispensa, così su richiesta di un dolce " morbidoso-da-colazione-ma-non-troppo-dolce "(cit.) ho preparato un plumcake semplicissimo arricchito proprio con la marmellata incorporata all'impasto invece che spalmata all'interno!
Ingredienti
130g soft butter 100g caster sugar 3 eggs
00
5-6 tablespoons flour 1 / 2 packet of baking powder
a jar of fig jam 250g milk taste
-Preheat oven to 180 degrees;
-Grease and flour pan classic plum cake
-Beat cream butter and sugar, add one egg at a time and continue beating with the whisk on medium speed;
-Sift flour with baking powder and add to the mixture a little at a time, mixing well with a wooden spoon, add the jam and masculated well together, if necessary agiungere too little milk to dilute the mixture, which must remain very creamy;
-Pour into the tin and bake for 45 minutes and check with a skewer.
-Allow to cool on a wire rack for cakes ... if you can always
Hugs, kisses & cookies
0 comments:
Post a Comment